12 mai – Ziua Internationala a Asistentilor Medicali

587
Ziua Internaţională a asistenţilor medicali, este sărbătorită la 12 mai.
Prin noţiunea serviciului de Nursing/ asistent medical, Organizaţia Mondială a Sănătăţii vrea să atragă atenţia asupra acestui serviciu, ca fiind cel mai important în îngrijirea pacienţilor. Ziua de 12 Mai a devenit Ziua Internaţională a asistenţilor medicali din întreaga lume, la iniţiativa Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali, creat în anul 1899, în cinstea zilei de naştere a dnei Florence Nightingale, fondatoarea primei şcoli laice de asistent medical din lume.
În Republica Moldova, prin decizia Ministerului Sănătăţii, Ziua Internaţională a Nurselor este sărbătorită începând cu 1994. Nursing/asistenţă medicală este o activitate profesională, desfăşurată în scopul promovării şi menţinerii sănătăţii, prevenirii îmbolnăvirilor, îngrijirii şi recuperării persoanelor bolnave şi sănătoase de la concepţie pînă la sfîrşitul vieţii..
Asistentele medicale reprezintă peste o treime din forța de muncă din sistemul de sănătate și lucrează în condiții dificile.

Recunoștință și respect față de activitatea asistentelor medicale, pentru efortul depus în asigurarea activității medicale a ÎM CSM CHIȘINĂU !

DISTRIBUIȚI